Det finns många byggföretag

Hejsan igen, ni vet att jag lyfter skrot och gärna skriver och berättar om det, men idag kommer jag ta upp en annan sak med er. Det ska handla om att det finns väldigt många byggföretag runt om i landet och här i Älvsbyn finns de i parti och minut. Jag tänkte att vi skulle gå igenom några saker som är bra att tänka på innan man anlitar något byggföretag, en slags checklista och här är några saker som är bra att tänka på:

-Företagets omdöme, är det gott? Går det att hitta recensioner online och i andra källor?

-Vad priset ligger på, det är alltid bra att jämföra flera olika företag innan man väljer

-Hur lång tid tar det för företaget att genomföra ett jobb? Hur många olika projekt har de på gång samtidigt? Det kan vara bra att fråga någon som har anlitat företaget innan

-Vad för sorts jobb har företaget genomfört tidigare? Passar det in på ditt projekt?

-Hur stor är risken att något går fel och vad händer om det skulle ske? Har företaget en bra ansvarsförsäkring?

-Är all personal som kommer till ditt hus/lägenhet/kontor legitimerad och hur håller man koll på detta? finns det någon form av ID-kort eller liknande?

-Kan företaget visa upp några referenser från tidigare kunder och vad de tyckte om tjänsten/jobbet som utfördes?

Det är alltid bra att vara på den säkra sidan innan man anlitar ett byggföretag, det finns många olika företag att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilket man ska ta. Därför är det alltid en bra idé att göra lite research och försäkra sig om att man gör ett tryggt och bra val. En sista sak som jag nästan glömde av att berätta, betala ingenting i förskott, för seriösa byggföretag fakturerar efteråt och är du en privatperson kan du också få rotavdrag.