Takrenovering

Jag skriver ofta inlägg om djur och natur men det händer att det kommer upp andra idéer och eftersom jag fått hjälp med en takrenovering av ett företag som hjälper till med detta i Malmö så kände jag att det är om detta jag ska skriva ett inlägg på bloggen i dag!

Idag kom jag på att det inte är så ofta som man tänker på taket, förutom när det regnar eller snöar. Men det är faktiskt något som håller oss i våra hus och lägenheter skyddade från alla väderförhållanden. Därför är det viktigt att ta hand om det och se till att det håller i många år framöver. En av de bästa sakerna med taket är att det inte tar så mycket arbete för att hålla det i gott skick. Ett par gånger om året räcker, och då menar jag inte att man ska klättra upp och tvätta det, utan bara att kontrollera att allt ser bra ut och eventuellt fixa små problem som kan ha uppstått.

Det finns olika typer av tak och de flesta hus har ett platt tak, så det är vad vi ska fokusera på i detta inlägg.

Platta tak är lätta och billiga att installera och de kräver inte mycket underhåll, vilket är en av anledningarna till att de är så populära. Men nackdelen med platta tak är att de inte fungerar så bra i alla väderförhållanden, speciellt inte i snö- och vinter. Dessutom kan det vara lite svårt att få ett helt tätt tak, så det finns en risk för att vatten kan komma in i huset.

Det finns olika sätt att göra en takrenovering på och det beror helt på hur allvarligt problemet är. Detta ska jag skriva mer om i nästa inlägg som kommer i morgon. Den spännande fortsättningen vill ni väl inte missa? Tjabbaa!!!!