Tips till dig som funderar på totalrenovering

Vanligtvis skriver jag om att jag arbetar med skrot och återvinning men i det här inlägget kommer det handla om detta med någonting som flera av er säger att ni behöver få hjälp med, nämligen totalrenovering. Jag kan en del om detta eftersom en god vän totalrenoverat sin villa i Huddinge och det blev alla tiders ska jag säga er. 

Jag ska berätta hur du kan göra en totalrenovering av ditt hem, vilket är mycket enklare än det låter eftersom det finns både möjlighet att göra en del själv eller så vänder man sig till ett företag inom bygg och renovering.

Vid totalrenovering finns det några steg som måste följas för att totalrenoveringen ska gå så smidigt som möjligt. För det första, om ditt hus eller din lägenhet behöver totalrenoveras så är det absolut viktigt att du börjar med att kolla med en arkitekt om det är värt att göra det. Om det inte är det ska du inte slösa tid och pengar utan istället fortsätta leta efter en byggfirma. Du kanske fortfarande vill renovera men inser dina begränsningar. Då är det ofta lättare att vända sig till ett bygg- och renoveringsföretag eftersom de har ett stort nätverk av underentreprenörer som de kan hänvisa dig till och som kan göra allt från att byta fönster och dörrar, lägga nytt golv, måla osv.

Bra planering är verkligen viktigt när man totalrenoverar så innan man börjar måste man alltid fråga sig har jag tid för totalrenovering? Om inte, börja inte än utan ta då hjälp istället och så ska du se att allt ordnar sig till det bästa. Vid totalrenoveringar är det viktigt att familjen deltar i så stor utsträckning som möjligt. Vid totalrenoveringar finns det många olika uppgifter som måste utföras och alla kan dra sitt lilla strå till stacken, även för barnen finns det säkert något de kan hjälpa till med.